luni, 18 ianuarie 2010

Timpul


Timpul este o sfoară subţire, ancorată între naştere şi Dumnezeu. Paradoxal, înaintăm orbeşte pe ea, fără a ne putea întoarce, doar arunca eventual un suspin înapoi. Uneori cădem, alteori constatăm că sfoara s-a terminat subit şi ne aşteaptă doar veşnicia.
Timpul e un credit nerambursabil care ţi se dă continuu şi se măsoară în clipe. În orice clipă însă ţi se poate prelungi sau revoca. Ne amăgim cu verbul “a avea”, însă nu avem nimic altceva pe lume decât umbra firavă a clipei vremelnic dăruite.

Particip la Concursul de Proza Arhiscurtă organizat de Trilema

12 comentarii:

  1. Superb! Nu stiam ca unul asa radioactiv ca tine poate sa scrie si chestii sensibile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nah, ma mai apuca si lirismul din cand in cand. Porcusorul e o fiinta sensibila la baza, doar ca e invelita cu un strat de soric :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca e pe topic. dar oricum tin sa-ti spun asta: iti citesc cu mult interes ambele bloguri, aici comentez mai multisor fiindca nu ma pricep la mistouri imi plac, ma amuz, dar atat. oricum blogul asta cred ca e si umpic mai personal...si mult mai de discutat. super tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer sa fiu eu nu il vad ca un blog separat de celalalt, dar cum chestiile serioase care imi vin sunt mult mai putine decat mistocareala m-am decis sa le separ in felul acesta pentru a nu face o varza.
    Multumesc de aprecieri in tot cazul. Te mai astept si o sa trec si eu pe la tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. porcusorule ...ma eurprinzi ...placut e drept !!

    succes

    RăspundețiȘtergere
  6. porcusorule ...ma eurprinzi ...placut e drept !!

    succes

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-ar fi, daca in momentul in care esti pus in situatia de face o alegere importanta, ia nastere un univers paralel? ar aparea astfel, o suma infinita de posibilitati.
    Orbecaim , cautam repere si uneori avem iluzia ca stim incotro mergem. Viata iti scoate in cale tot felul de situatii la care nu te astepti, de multe ori suntem pusi in situatia sa alegem. De aceea putem spune ca ne definim prin ceea ce alegem, timpul este devenire.

    RăspundețiȘtergere
  8. sarea'n bucate: saru' mana

    Clara: Defineste "Importanta"

    RăspundețiȘtergere
  9. "Importanta"... in sensul ca este o decizie care isi va pune definitiv amprenta pe viata ta, dar oscilezi in a lua o hotarare. Cel mai adesea, este greu sa te hotaresti intre a face ceea ce simti si a face ceea ce stii ca trebuie.

    RăspundețiȘtergere